torsdag den 25. september 2008

Mohonk og huguenotter

Sol, sø og sten. Morgensol og spejling af Mohonk Mountain House i Lake Mohonk, sådan begyndte min dag. Jeg gik en kort morgentur rundt på området, der byder på 86 vandreture. Derefter var jeg klar til morgenmadsbuffetten i Main Dining Room. Valget stod mellem den store frugtbuffet, lune retter, pandekager eller kokkens omelet lavet efter gæstens ønsker.



Inden morgenmaden fik lov til at bundfælde skulle vi på en ridetur rundt på jorderne om hotellet. Vi brugte en god time i skovene inden vi vendte tilbage til Mohonk for at pakke. Tiden var komme til at vi skulle forlade New York-landet nord for New York-byen. Inden vi skulle nå vores eftermiddagsflyvning med SAS direkte hjem til København skulle vi lige først stoppe i New Paltz for snuse til lidt amerikansk atmosfære og historie.


Den ældste gade i USA
Seks stenhuse fra begyndelsen af 1700-tallet udgør rygraden i Huguenot Street i New Paltz. Gaden har prædikatet den ældste gade i USA. En gruppe franske protestanter kendt som huguenotter kom til området i 1677. Huguenotterne var flygtet fra Frankrig for at undgå politisk og religiøs forfølgelse. Langs gaden mellem græsplæner og træer ligger også nyere hvide træhuse.




State University of New York har en afdeling i New Paltz og det sætter sig præg med masser af unge blandt byens kun 6.000 indbyggere og i byens hyggelige down town-område omkring Main Street.
Med kun fire timer til vores take off var det tid til at sige farvel til hyggelige Hudson Valley og Catskill Mountains. Vi skulle til Newark Airport.

Læs mere om stederne vi besøgte
http://www.huguenotstreet.org/ – Historiske Huguenot Street i New Paltz.

Bestil din rejse til USA hos MyPlanet.

Ingen kommentarer: