fredag den 26. september 2008

New York i skyggen af New York City

De høje skyskrabere på Manhattan i byen New York City kaster lange skygger og staten New York “glemmes” ofte. Ufortjent. Staten New York fortjener også at lune sig i solens stråler og turister fra Danmark.

Tales der om New York falder tanken straks på New York City og det er en klar fejl. Ikke at New York City ikke er spændende og et besøg værd, men at der er mere i New York end bare Manhattan.

New York er også landbrugsområder, vingårde, byer med huse fra kolonitiden, vandfald og bjerge. På en tur til New York behøver det ene ikke at udelukke det andet. En kombination er et perfekt mix af storby, kultur, indkøb, udendørsliv og lækre steder at bo.

Jeg læste i en guidebog om New York at den bedste udsigt er fra toppen. Forfatteren mente nok toppen af skyskraberne på Manhattan, men efter at have brugt fire døgn i New York State, men udenfor New York City, så er det tid til at omskrive den tolkning. New York States bedste udsigt er på toppen af New York City. Oplev Manhattan, men drop byen efter nogle dage og tag på landet. "Go Upstate New York".

Catskill Mountains er bare to timer nord for the City, men er kultuelt, historisk og landskabsmæssigt lige så forskelligt fra New York City, som Thyborøn er fra København. Catskill er toppen af New York med den bedste udsigt. Fra Manhattan er det kun to timer med tog eller bil, men lysår i tempo. Her virker landligt, men det er de smarte downtown Manhattan indbyggere som er flyttet dertil og pendler til storbyen hver dag.

Hudson Valley og Catskill Mountains er måske ikke rigtig Upstate New York. Det er mere en korridor mellem Upstate og The City – et modesmart filter mellem det landlige og byen.

Hvornår er man så i Upstate New York og hvornår er det New York City? Ifølge forfatterne til Lonely Planet New York State så er det nemt at fornemme:

”If a town has a spot where the local men gather to drink coffee and swap jokes, you’re in upstate”.

Mindre end otte timer i SAS-flyet og vi landede i Newark Airport (lige vest for New York City). Mindre end to timer i bil fra Newark og vi var i det andet New York. Vi var i natur iblandet vinmarker og hyggelige små byer. Vi havde fundet et New York der ikke var New York City og Manhattan.

Bestil din rejse til USA hos MyPlanet.

1 kommentar:

Marcelo sagde ...

Hej

Mit navn er Marcelo Ramón og jeg har kigget på din rejseblog, som indeholder jo interessante oplysninger om de steder du skriver om og rejsebeskrivelser.

Min website: www.easyterra.dk tilbyder oplysninger om lande i hele verden. Vores website er til gavn for ferie- og forretningsrejsende, og giver grundige informationer om blandt andet lufthavnenes faciliteter,
sammenligningen af priser på biludlejningsselskaber, landets historie, nyttige links, vejr, geografi, osv.

Det kunne være interessant, hvis du havde mulighed for at sætte vores link på din fine side. Jeg tror, at vores sider ville blive beriget med hinandens omfattende oplysninger om de steder vi skriver om. Eventuelt kan
jeg tilbyde at sætte en link til din rejseblog på www.airport-desk.dk,når den bliver færdig oversat. Imidlertid kan du kigge på www.airport-desk.com

Jeg vil gerne hermed invitere dig til at kigge på vores side, der har omfattende oplysninger om nogle lande, der måske vil give dine gæster yderligere viden:

www.easyterra.dk


Ønsker du dybtgående oplysninger, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte mig på: marcelo.ramon@easyterra.dk

Med venlig hilsen og på forhånd tak
Marcelo Alejandro Ramón