onsdag den 24. september 2008

Søerne på toppen

Efter en rolig morgen og formiddag på Emerson Resort & Spa måtte vi tage en tårevældende afsked med stedet og Catskill Mountains. Næste stop var Minnewaska State Park Preserve. 58 km² bevaret skovområde i Shawangunk-bjergene, hvor Lake Minnewaska ligger som en smørklat i toppen af risengrøden. Klipper og træer spejler sig i det blanke vand. Et fredfyldt sted med gode vandretursmuligheder. Både korte og længere ture. Vi mødte Laura fra New York State Parks. Hun tog os på en 3 km lang tur rundt om Lake Minnewaska. Efter vi havde fået gået og nydt søen kørte vi den korte tur til Mohonk Mountin House.


Lake Minnewaska.

Mohonk Mountain House
600 gyngestole, 265 værelser, 238 balkoner, 138 pejse, 125 havepavilioner, 22 Smileys og 1 tyve meter lang swimmingpool. Det er nøgletallene for et helt unikt sted i Shawangunk Mountains - kun et langt stenkast fra Manhattan.

Som hullet i en doughnut ligger resortet Mohonk Mountain House omgivet af 10.500 hektar fredet skov. Gemt af vejen ved smukke Lake Mohonk på toppen af Shawangunk-bjerget ligger det victorianske slot look-a-like med en bevaret 1800-tals charme. Ved foden af bjerget kørte vi gennem porten til hotellets område, men der var stadig fire kilometer bjergkørsel inden vi var fremme ved hovedbygningen.


Mohonk Mountain har været ejet af familien Smiley siden 1869, da Albert Smiley købte 100 hektar og en ti-værelses kro. Fire generationer senere har 22 familiemedlemmer fra Smiley-familien deres arbejdsplads på hotellet.

Efter te og de mest himmelske preanutbuttersmåkager, som vi havde nydt siddende i gyngestole på balkonen med udsigt over Lake Mohonk, havde vi tid til at udforske området, der indbyder til vandreture, men også hotellets mange aktiviteter pressede sig på. Vi havde mulighed for tennis, golf, ridning, leje både og kanoer, fiske, rock climbing eller bruge det store fitness, spa og wellnes-område.


Jeg valgte at gå en tur til Sky Top Tower – et udsigtårn fra 1921 med udsigt til hele Mohonk Mountain House og fem amerikanske delstater på en klar dag. Som en ekstra krølle tog jeg en tur gennem dele af ”Labyrinten”. En udfordrende naturlig forhindringsbane med 90 meters niveauforskel, der førte mig over, under og mellem de bilstore klippestykke og mere end ti meter høje lodrette klippesider. Jeg kom gennem Headache Rock, Fat Man’s Misery og The Lemon Squeeze. Labyrinten er helt klart nemmest hvis du er lille og let, men mere og mere udfordrende for hver centimeter du er høj og for hvert kilo du vejer. Min smidighed blev sat på en stor prøve.

Efter et bad og omklædning var det tid til cocktails i Carriage Lounge og middag i den store spisesal, der sendte mine tanker i retning af Dirty Dancing-filmen. Hele setuppet omkring Mohonk Mountian House er som taget direkte ud af filmen.

Læs mere om stederne vi besøgte
http://www.nysparks.com/ – New York State Parks
http://www.mohonk.com/ – Mohonk Mountain House

Bestil din rejse til USA hos MyPlanet.

Ingen kommentarer: