mandag den 22. september 2008

Turen fra West Point til CIA

West Point, Breakneck Ridge, Millbrook og CIA. Det var dagens højdepunkter og program. På vej til dagens udendørsmotion lagde vi vejen forbi US Military Academy i West Point. Hærens skole for unge officersaspiranter. 6.000 kadetter er på skolen af gangen. West Point har 1 af kun 3 McDonalds i USA, hvor der ikke bare er ”drive through”, men hvor burgeren kan leveres ved hoveddøren. De andre to er US Naval Academy i Maryland og US Air Force Academy i Colorado. Fra en bakketop kunne vi se på det lille samfund som har alt hvad en mellemstor by i USA kan drømme om. Inklusiv golfbane og skipiste med lift. West Point ligger smukt lige ned til Hudson-floden.

I den lille by Cold Spring med gaderne fyldt af charmerende historiske træhuse med antikbutikker mødte vi Ralf, som tog os på en vandretur. Det blev næsten mere klippeklatreri end vandring. Turen vi tog var Breakneck Ridge. En vandresti der går over nogle af de stejleste bjerge i Hudson Highlands og byder på nogle dramatiske views af Hudson River og de omkringliggende bjerge.

Breakneck Ridge Trail (den hvide sti) begynder lige nord for tunnellen på rute 9D, godt 3 km nord for Cold Spring. Stien var stejl, men fyldt med “hylder” hvorfra der var udsigt over floden og landet omkring. Vi brugte en time på at vandre til toppen af den første "bakke" og ned igen.

Breakneck Trail.

Vores guide Ralf
Ralf underholdte undervejs på vandreturen med viden om området. Bag de mørke solbriller, den khakifarvede National Geographic-kasket, den gule t-shirt, shorts, vandrestøvler og den solbrune hud gemte der sig en spændstig 71 år gut med mod på livet. Efter 30 år bag et skrivebord hos IBM havde han opdaget meningen med livet. Udendørsliv. I begyndelsen af 1970’erne var Ralf lidt tilfældigt kommet i gang med at vandre. I 1975 brugte han 161 dage på at vandre den fulde længde af Appalachian-stien. 3.500 km fra Maine i det nordøstlige USA til Atlanta i hjertet af sydstaten Georgia. Som om det ikke var nok havde han taget turen en ekstra gang.


Stone Crop Gardens.

Sammen med Ralf besøgt vi også Stone Crop Gardens. En anderledes privatejet botanisk have som siden 1992 har været åben for offentligheden. Masser af blomster og arrangerede vandhuller, men pakket ind i naturens oprindelige træer, så det hele virkede mere naturligt. En have "bygget" ind i skoven. Vi sluttede en aktiv formiddag af med en frokost på sparegrissen – The Piggybank. Frem til 1980 en bank og fra år 2000 en restaurant i den historiske del af Beacon by.

Beacon og The Piggy Bank.

Vingården Millbrook
John Dyson, tidligere chef for handelskammeret i New York og skaber af I ♥ NY kampagnen, har siden 1983 haft en vingård i Hudson Valley. Millbrook Vineyards er en tidligere gård med malkekvæg. På jorden af hvad der svarer til 140 parcelhusgrunde står der i dag planter på pæne lige rækker med Chardonnay, Tocai Friulano, Pinot Noir og Cabernet Franc druer.



Millbrook fylder hvert år 150.000 flasker med vin som primært sælges lokalt. 60.000 besøgende ligger hvert år vejen forbi Millbrook Vineyards i Hudson River Valley. En guidet rundtur er gratis, men det koster lidt, hvis der skal smages på herlighederne.

CIA
Efter besøget på vingården var det tid til at kigge på maden. Eller mere præcist hvordan nogle af de bedste amerikanske kokke bliver uddannet. CIA er for mig ikke længere et sted i Langley, men Culinary Institute of America. Et gammelt jesuitterklsoter ved Hudson-floden huser i dag en skole for 2.000 håbefulde studerende, som drømmer om en dag at stå med ansvaret for gryderne i verdens fineste restauranter.

Det er muligt at få en rundvisning på skolen, ligesom der er flere fine restauranter, hvor vi besøgende kan bestille bord og smage på elevernes færdigheder. Det er meget populært, så det anbefales at bestille bord i forvejen. Hver aften er der kun et sæt gæster til hvert bord.

Culinary Institute of America.

Vi tog en pause i Apple Pie Bakery Café, hvor vi fik kaffe og prøvesmagte en Chocolate XS Cake med 61% chocolate mousse og en anderledes Tiramisu. ”Feels like heaven”. Vi var nødt til at stoppe. Vi skulle slutte aftenen af med at spise på Shadows on the Hudson inden vi kunne falde til ro på Courtyard by Marriott i Poughkeepsie.

Læs mere om stederne vi besøgte på
http://www.hvgateway.com/ – Cold Spring i Hudson Valley
http://www.stonecrop.org/ - Stone Crop Gardens
http://www.usma.edu/ - West Point
http://www.piggybankrestaurant.com/ – The Piggy Bank
http://www.millbrookwine.com/ – Millbrook Vineyard
http://www.ciacook.com/ og http://www.ciachef.edu/ – Culinary Institute of America
http://www.shadowsonthehudson.com/ – Shadows on the Hudson

Bestil din rejse til USA hos MyPlanet.

Ingen kommentarer: